Om Oss

Denne mannen, Knut Nævra, tømte sin første septiktank sammen med pappa Lars i 1967. Jeg kjøpte firmaet i 1988 og dreiv Eiker Septikservice i mange år før beslutningen om å selge kom i 2007. Ragn Sells AS overtok biler, kunder og ansatte høsten 2007.

Etter hundrevis av telefoner fra fortvilte kunder som savnet et lite lokalt firma, fikk jeg etter et par år lov av Ragn Sells å starte opp med en liten spylebil. En bil jeg nå har hjulpet “Olga på hjørnet” med siden. Hjulpet til med tette kloakkrør, gjengrodde vannrør og reingjøring av soilrør for rust.

En meget takknemlig jobb – glade folk som etter et besøk av meg kan bruke toalettet igjen.

I mellomtiden gikk også min karenstid ut, og jeg gikk til det skrittet å handle et monster av en sugebil. Når kriblinger og utfordringer stod i kø, ble det etter nøye funderinger bestemt.

 

Eiker Septikservice sin aller første septikbil som kom i drift i 1967. En 1958 modell Chevrolet med bensinmotor. Tank på 3000liter og kompressor fra Bauer, -en leverandør til landbruket i sin tid. Blytunge 4-toms sugeslanger ble brukt fra Viking Mjøndalen.

 

Firmaets andre bil i karrieren. En Ford Costum Cab fra begynnelsen av 60-tallet. En hjemmelaget tank fra Langebrusmia og Kjell K. Larsen. Han hjalp oss mye med disse mer eller mindre hjemmesnekra sugebilene. Her var det en John Deere hjelpemotor mellom hytte og tank som dro sugepumpa. Motoren måtte startes med sveiv, og det var lite trivelig å sveive og sveive hos kunden uten å få start. Denne var i drift til utpå 70-tallet.

 

Min første vakuumlaster/supersuger fra USA på et Volvo N-10 chassis fra 1978. Helt uten lydrestriksjoner så lyden var deretter. Denne var i så dårlig forfatning når den kom til gården, at det så ikke ut som om dette kunne bli en bil igjen. Men etter hundrevis av arbeidstimer på kveldstid, kunne jeg stolt fortelle etter rundt et år at alle deler var nøye demontert, gransket og pusset opp før montering foregikk igjen.

 

Viser her stolt fram mine siste, og moderne biler som kampsponsor på Marienlyst i Drammen en tid før salget.